Eesti Mereinstituut, Tartu Ülikool

Cool Blue Future Eesti

Eesti mereinstituut (EMI) tegeleb elupaiku taasava merevesiviljelusega ning selle populariseerimisega. Alates loomisest 1992. aastal, tegeletakse EMIs Läänemere ökosüsteemide toimimise uurimisega, selles leiduvate veeorganismide ja -keskkonna seisundi hindamise ja prognoosimisega, mereelustiku ratsionaalse kasutamise ja bioloogilise mitmekesisuse kaitsega. 

EMI näol on tegemist Eesti suurima mereuuringuid teostava organisatsiooniga, mis on regionaalseks sihiseadjaks paljudes mereuuringute valdkondades. Uurimisvaldkondade laia spektriga kaetakse teemad merevee füüsikast bioloogiani, omades enamustes valdkondades Eesti jaoks unikaalset ekspertiisi ja kvalifikatsiooni. EMI panustab ka Läänemere piirkonna jätkusuutliku sinise majanduse arendamisse. 
  
EMI on teadusuuringute ja -katsete tipptasemel, mida toetab üle Eesti paiknev keemiliste ja bioloogiliste laborite võrgustik ning välibaasid. EMI on uhke, et suudab pakkuda erinevaid teenuseid nagu laiaulatuslik valik laboratoorseid analüüse, suurandmete analüüs ning digitaalsete lahenduste ja veebipõhiste otsustustugisüsteemide väljatöötamine. EMI teadlased avaldavad oma tulemusi regulaarselt rahvusvahelistes eelretsenseeritud teadusajakirjades. 
  
EMI on sügavalt pühendunud kogukonna kaasamisele ja haridusalastele teemadele. Me töötame aktiivselt selle nimel, et tõsta teadlikkust mereteemadel ning andes kogukondadele vahendeid ja teadmisi kohalike ressursside säästvaks kasutamiseks. EMI eesmärk on levitada teadlikkust ja arusaamist elupaiku taastavast merevesiviljelusest, andes sidusrühmadele võimaluse võtta kasutusele tavasid, mis taastavad mere ökosüsteeme, parandavad vee kvaliteeti ja toetavad jätkusuutlikku meretoidu tootmist. 

Profile picture estonia (1)
Eesti-mereinstituut_eng_valge_green

Eesti Mereinstituut, Tartu Ülikool
Mäealuse 14
12618 Tallinn
Harju county
Igaunija

https://mereinstituut.ut.ee/en/

+372 671 8902

Kontaktisik:
Liisi Lees
liisi.lees@ut.ee

Facilitators in other countries

“Cool Blue Future” pamatā ir Ziemeļeiropas valstu koordinatoru tīkls, kas strādā individuāli un kopā, lai bruģētu ceļu reģeneratīvai okeānu audzēšanai, pamatojoties uz principiem, kas izklāstīti Manifestā par reģeneratīvu okeānu lauksaimniecību.

Valstu koordinatori ir daudzveidīgi, taču katrs no tiem kalpo kā kontaktpunkts lietām, kas saistītas ar reģeneratīvo okeāna kultivēšanu savās valstīs, atbalstot, piemēram:

- Zilo kopienas dārzu veidošana
- Zvejnieku pāreja uz reģeneratīvo okeāna lauksaimniecību
- Jaunas vērtību ķēdes, kuru pamatā ir reģeneratīvās kultūras
- Izglītojoši pasākumi, kas saistīti ar reģeneratīvo okeāna lauksaimniecību
- Pasākumi un citi informatīvie pasākumi
- Vides novērtējumi
- Attiecīgo ieinteresēto personu tīkli

Jūsu valsts nav sarakstā?

Vai jūs interesē, kā jūsu organizācija var kļūt par Cool Blue Future veicinātāju? Lai uzzinātu vairāk par pievienošanos Cool Blue Future, lejupielādējiet un izlasiet mūsu rokasgrāmatu. Un, ja pārstāvat organizāciju valstī, kurā Cool Blue vēl nav pārstāvēta, nekautrējieties mums par to ziņot.

Lejupielādēt rokasgrāmatu (PDF)